KOCAELİ BAŞİSKELE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023/2024 "ÇEVREME DUYARLIYIM, DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM -ÇEDES" PROJESİ DEĞERLER KULÜBÜ KULÜP REHBER ÖĞRETMENLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığımız, Millî Eğitimin Genel Amaçları doğrultusunda, öğrencilerimizin millî, mânevî, ahlâkî, insânî, kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarına, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde öğrencilere yönelik hazırlanan "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES)" çerçevesinde  imzalanan protokol gereğince ÇEDES Proje çalışmaları 2023-2024 eğitim öğretim yılında bütün okullarda uygulanacaktır.  
2023/2024

İlçemizde bulunan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı tüm okullarımızda ÇEDES "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi" Uygulama Usul ve Esaslarına uygun olarak öğrencilere yönelik değerler eğitimi faaliyetleri/çalışmaları gerçekleştirilmeye devam edilecektir.  

2023-2024 Eğitim öğretim yılı ÇEDES projesi hazırlık kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cemil AKKAYA, Şube Müdürümüz Hülya YELOK YAŞA, Şube Müdürümüz Recep SEZER, ÇEDES İlçe Koordinatörü İsmail CANDAN ve Okullarımızın Değerler kulübü kulüp rehber öğretmenlerinin katılımıyla proje bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir.     

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cemil AKKAYA, 2022-2023 eğitim öğretim yılında, ÇEDES projesi kapsamında deprem bölgesinde kardeş okulların ziyaret edildiğini, gıda giyim kırtasiye ve okulların ihtiyaç duyduğu malzemelerin ilçemiz tarafından karşılandığını aktardı. İlçemizde bulunan depremzede aile ve öğrenciler için proje kapsamında gerçekleştirilen tüm etkinliklerin amacına ulaştığını, hem manevi hem de  gücümüzün yettiği kadar maddi destekte bulunduğumuzu belirtti. Ayrıca Adıyaman ili Gerger ilçesindeki kardeş okulların Proje koordinatörümüz ve ilgili okul yöneticileri ile birlikte ziyaret edildiği ve maddi manevi desteğimizin kendilerine iletildiğini bildirdi. Proje kapsamında Adıyaman ili Gerger ilçesi Cumhuriyet İlkokulunun komple tadilat, tamirat ve boya ile yenilenmesi işinin İlçe Mili Eğitim Müdürlüğümüz ve Okullarımızın desteği ile gerçekleştirildiğini anlattı.   Yaptıkları tüm çalışmalardan dolayı okul yöneticilerimize, Değerler Kulübü temsilci öğretmenlerimize teşekkür etti.

Yeni Eğitim Öğretim yılında da projenin örnek faaliyet planı çerçevesinde uygulanıp, belirlenen değerlerin öğrencilerimize kazandırılması için, çalışmaların titizlikle yürütülmesini istedi. Güzel sonuçlar elde edilmesi konusunda tüm öğretmenlerimizin elinden gelen gayreti göstereceğine inandığını ifade ederek, başarılar diledi.

11-10-202311-10-202311-10-2023

Serdar Mah. Çobandede Sok. No.2 Yuvacık /Başiskele / Kocaeli - 0 262 343 25 14 (343 27 11) (343 49 24)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.